financieel advies

Een overzichtelijk pensioneringsplan

Wanneer u een enkel pensioen –of lijfrenteproduct heeft wat vrijkomt, dan hoeft het omzetten van dat kapitaal naar een uitkering, niet complex te zijn. Heeft u echter meerdere pensioen –of lijfrente producten en misschien ook nog een stamrecht. En komen die kapitalen ook nog op verschillende data vrij, dan is uw situatie een stuk minder overzichtelijk.

Het maken van een gedegen pensioen uitkering plan kan u dan veel geld opleveren.

Unieke kenmerken pensioen uitkering plan

Wat houdt dit in?
  • Advies op maat inzake al uw pensioen, lijfrente –en overige box I producten
  • Advies inzake flexibiliteitsopties
  • Advies inzake te treffen uitkeringsproducten
  • Bruto – netto opgave van uw pensioeninkomen, per verschillende tijdsperiode
  • Belichting van uw inkomenssituatie na onverhoopt vooroverlijden van één van jullie
  • Volledig en duidelijk overzicht zonder onnodige poespas

Welke keuze kunt u maken?

Vaak is op verschillende pensioenproducten, aparte fiscale regelgeving van toepassing. Daardoor zijn de mogelijkheden voor het ene product wellicht beperkter dan voor het andere.

Pensioen uitstellen of eerder in laten gaan. Een hoger pensioen over de eerste 5 jaar ontvangen, of een gelijkblijvende uitkering. Nabestaandenpensioen uitruilen voor een hoger ouderdomspensioen of juist andersom. Allemaal keuzes die u dient te maken en waar een bepaalde keuze u veel extra geld kan opleveren.

Door een pensioen uitkering plan voor u op te stellen, helpen wij u met het maken van de juiste keuzes. Daarnaast gaan wij zodra het moment van pensioneren is aangebroken, op zoek naar de gunstigste aanbieder van dat moment en bepalen wij samen met u de best passende en meest (fiscaal) voordelige uitkering constructie.

Overzicht op maat!

Tenslotte belichten wij in ons pensioen uitkering plan, de situatie na onverhoopt vooroverlijden. Dat zijn niet altijd de leukste dingen om het over te hebben, maar het goed regelen van dergelijke zaken kan veel toekomstige ellende besparen.

Het plan ontvangt u in een duidelijk ‘to the point’ overzicht waarin wij ons advies inzake de uitkering constructie hebben opgenomen. Dit zodat u exact weet wat u per tijdsperiode aan pensioeninkomen kunt verwachten.

Wilt u een overzicht op maat van uw toekomstige pensioeninkomsten en advies over wat voor u de gunstigste pensioen constructie is? Neem contact met ons op voor een gratis oriënterend gesprek.

Menu