Over ons

Jeroen Kanis

Pensioncare is opgericht in april 2019. Eigenaar Jeroen Kanis is al jarenlang actief in de financiële wereld en is WFT pensioen, schade -en inkomenadviseur. Hij is begonnen in 2002 bij Nationale Nederlanden als acceptant levensverzekeringen. Na het enigszins verdwijnen van de levenmarkt maakte hij de switch naar volmachtorganisatie SAA waar hij alles heeft geleerd op het gebied van schadeverzekeringen.

In 2007 maakte hij de switch naar het adviseursvak. Bij VVAA servicete hij apotheken en specialiseerde hij zich in het pensioenvak. Sinds 2014 was hij pensioenadviseur bij Bakker & Luyt Caminada. Met die partij werkt hij nog steeds samen. Dienstverlening zit in zijn hart en nieren.

Hoewel hij ook collectieve pensioencontracten heeft afgesloten voor internationale bedrijven haalt hij toch het meeste voldoening uit het vinden van pensioenoplossingen voor ouderen.

Ouderen die toch al zo hard geraakt zijn door de plotselinge stijging van de AOW leeftijd zien soms door de bomen het bos niet meer. Het geeft hem dan veel voldoening wanneer hij een uitgebreid pensioneringsplan succesvol tot uitvoering kan brengen.

“Mensen zijn vaak zo blij en soms krijg je een bosje bloemen wat erg leuk is. Maar die dankbare blikken zijn wat echt mijn dag een stukje zonniger maken”. Aldus Jeroen.

Team Pensioncare

De ontwikkelingen na de afgelopen periode

In 2020 zag ons wereldbeeld er opeens heel anders uit door de pandemie. Vooral ouderen zijn zwaar getroffen. In dit jaar hebben we ons dienstverlening model aangepast.

Werken vanaf afstand is steeds meer de norm geworden. We hebben dan ook keihard gewerkt aan methodes om ook vanaf afstand onze klanten zo goed mogelijk te kunnen blijven servicen.

Samenwerking met diverse kantoren in de regio

2021 stond daarom verder in het teken van samenwerking. Inmiddels staat de teller op 6 kantoren met wie we de samenwerking hebben geïntensiveerd. Verder hebben we dit jaar flink wat pensioenplannen afgegeven, waarmee we een hoop aantal mensen gelukkig hebben gemaakt. De cijfers daarbij:

In ongeveer 95% van de gevallen hebben wij na aftrek van onze kosten financieel voordeel voor onze klanten kunnen behalen. Het toeval was dat de cijfers lieten zien dat de gemiddelde besparing die we voor onze klanten konden behalen (op basis van levensverwachting) neerkwam op het gemiddelde jaarinkomen wat klanten nodig hadden.

Daaruit ontstond vervolgens vanuit een klantgesprek ons bedrijfsslogan, toen een klant vroeg wat het nut was om nu al tijd te steken in iets waar hij pas over 20 jaar mee te maken krijgt.

Pensioncare slogan:

Een klant die tijd stopt in pensioen , behoeft een jaar lang niets te doen

Voorbereiding op de verandering van ons pensioenstelsel

Het komende jaar is het laatste jaar voordat ons pensioenstelsel drastisch gaat wijzigen. We hebben gemerkt dat de pensioenbewustheid onder particulieren nog steeds erg laag is. Doordat financiële zaken vertrouwen nodig hebben om te bespreken ben ik samen met een businesspartner een samenwerkingsmodel gaan ontwikkelen waarop kantoren laagdrempelig aan kunnen haken.

Het model is erop gericht om in de nabije toekomst sneller, effectiever en gerichter inzicht te krijgen in de situatie van onze klanten en hen daardoor proactief te kunnen wijzen op financiële voordelen die op basis van hun individuele wensen en doelen kunnen worden verkregen.

Uitbreiding van het adviseursteam

Door het aantal kantoren en adviseurs met wie we samenwerken uit te breiden, hoop ik straks een zo groot mogelijk bereik te kunnen creëren onder onze gezamenlijke relaties met als uiteindelijk doel om op de pensioenbewustheid binnen onze particuliere relaties, mensen zoals jij en ik, te vergroten. Soms onder doorverwijzing van, maar altijd met de hulp van de eigen vertrouwde adviseur met wie u als klant al jarenlang schakelt. Wij zullen in de toekomst de tools bieden om dit laagdrempelig, efficiënt en afgestemd op de individuele klantsituatie mogelijk te maken.

Collega’s en adviseurs die bij dit project betrokken zullen zijn, worden binnenkort toegevoegd op deze pagina.

Menu